LA VINYA

Project Thumb

XAREL·LO

Aquest raïm blanc, es l´essència del Penedès. Cultivada gairebé a tota catalunya, a la nostra zona es on més s´ha consolidat, gràcies a ser una de les tres varietats del cava. Ha sigut els últims anys quan s´han començat a elaborar vins xarel·los intentant extreure tot el seu potencial, què es immens!
A nosaltres ens té el cor robat, i es la nostra debilitat. La major part de les nostres vinyes estan cultivades amb aquesta vid, i el nostre repte es poder captar l´essència dels diferents terrenys que la fan crèixer.
Project Thumb

COM TREBALLEM

La nostra metodologia de treball es basa en buscar l´equilibri de la vinya, mostrant el màxim respecte per el medi ambient i seguint una viticultura orgànica y ecològica. Més enllà d’obtenir certificat, nosaltres seguim les nostres conviccions.
El nostre afany es aconseguir vins de qualitat que ens permetin elaborar vins frescos, minerals, singulars i sobre tot expressius.
Project Thumb

LA VINYA

A dia d´avui, les vinyes que cultivem es troben repartides en diferents municipis: Vilafranca del Penedès, La Munia, Font-rubí, Pacs, i Sant Martí Sarroca.
Totes elles presenten singularitats pròpies del seus diferents sòls; profunditat, insolacions, orientacions, marcs de plantació, mètodes de poda...

Sense additius. Lliure de químics des de la vinya fins a l'ampolla.

Verema manual, en el moment just de maduresa i amb l'adequada acidesa.

Vinyes amb característiques que les fan especials.

Agricultura respectuosa, buscant l'equilibri de l'ecosistema.

On ?

Les vinyes més emblemàtiques...

SANT PAU

D´aquest petit turó als afores de Vilafranca del Penedès neix el nostre primer projecte.
La vinya situada a la vessant est de la muntanya de Sant Pau mostra un sòl fora del comú.
Plena de fòssils marins i amb una pendent d’uns 7 graus que limita la vigorositat de la planta, li dona al raïm una complexitat excepcional.
Es la nostra millor prova de la gran capacitat del xarel-lo per absorber i reflectir la mineralitat del sòl.

VINYA DEL TERME

Vinyes de més de 60 anys, cultivades en vas, en sòls pedregosos, calcaris en profunditat i relativament poc fèrtils.
El raïm provinent d´aquesta vinya sempre ens dona una acidesa única, al mateix temps que la part fenólica de la pell ja es mostra madura.
Ens agrada pensar que gran part de la frescor del Lluerna es gràcies a aquesta vinya. Perquè poques vegades un raïm tan fet i complex manté tan bé l´acidesa.

CAL MIRET

En aquesta vinya de Ull de Llebre, pocs quilòmetres de distància son suficients per mostrar un canvi de sòl rotund.
Terreny pràcticament pla, presenta un sòl amb més presència d´argila en la part nord, i un contingut més sorrenc en la part sud.
Fet que ens fa veremar en dues fases per la diferència de maduració a cada zona.
El raïm obtingut d´aquesta heterogènia parcel·la es l´idoni per el tipus de vi que volem amb el Saltamartí. Un vi amb poca extracció però ampli y elegant, mineral i amb la frescor que ens caracteritza.

CAL FERRÉ

Aquesta vinya ens va cridar l’atenció pel seu particular sòl, amb una abundant presència de fòssils.
La nostra continua búsqueda de vins amb personalitat y carácter provoca la nostra debilitat per aquest tipus de vinya.
Amb 50 anys d’edat, aquest vinya de Macabeu en sòl calcari i terreny pla, dona un raïm excepcional, tant en volum com en acidesa.
Es un macabeu fora del normal, únic!